torstai 19. syyskuuta 2013

JOHN GREEN - TÄHTIIN KIRJOITETTU VIRHELaitetaanpas lukublogini virallisesti käyntiin ensimmäisellä kirja-arvostelulla!
Varmasti monelle lukuintoiselle tuttu kirja oli lukulautasellani vähän aikaa sitten, nimittäin John Greenin "Tähtiin kirjoitettu virhe".

En ensin suostunut ostamaan kyseistä kirjaa. Kansi näyttää karmaisevan lastensadun kuvitukselta, ja ajattelin hehkutuksen olleen ketjureaktio amerikkalaistoimittajien intoilusta. Seurattuani hetken satelevia kehuja tartuin kirjaan.

Onneksi.

Hazel Lancaster on ihan tavalliselta vaikuttava kuusitoistavuotias teinityttö. Paitsi että hän sairastaa kilpirauhassyöpää. Hazel lojuu sängyssä ja lukee samaa kirjaa uudelleen ja uudelleen. Vertaistukiryhmässä hän kuuntelee muiden syöpäpotilaiden tarinoita taistelemisesta. Hazelin elämä kulkee tappavan tasaista tahtia happikoneen ja Phalanxiforin avulla, kunnes hän tapaa vertaistukiryhmässä luusyövästä toipuneen Augustus Watersin. Loppu on historiaa.

John Green on luonut harvinaisen rakastettavat henkilöt. Hazelin ja Augustuksen lisäksi kirjassa on läsnä silmäsyöpää sairastava Isaac. Myös ikääntynyt kirjailija Peter Van Houten tuo kirjaan omanlaistaan traagisuutta ja loistoa.

Kirjailija ei missään vaiheessa sorru sokerisiin rakkauslässytyksiin. Kirja on omalla tavallaan koskettava ja rakkaustarina kantaa viimeiselle sivulle asti. Juonikuviot itkettävät, mutta kirjaan ei ole tungettu väkisin ylitunteellisia pätkiä.

Kirjassa oli jotain ainutlaatuista ja tuoretta. Kipeän kaunis tarina elämästä ja menetyksistä, kuvaa School Library Journal.

John Green osuu yksinkertaisesti nappiin. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti